Akçakoca Ziraat Odası

Akçakoca Ziraat Odası > Haberler > TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ HIZLI OLMALIDIR!

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ HIZLI OLMALIDIR!

Fındık Fiyatı Açıklandı!

Öncelikli olarak devletimizin fındık üreticisine sahip çıkması çiftçilerimiz tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Bundan sonraki süreçte açıklanmış olan fiyatın serbest piyasada da 16.5 TL'ye yakin bir değerinin oluşabilmesi için Toprak Mahsulleri Ofisinin çok hızlı hareket edip kısa sürede 100 bin ile 150 bin ton fındığın alımını gerçekleştirmesi önem arz etmektedir.

Bunun yanında TMO'nun geçen yıl uygulamış olduğu katı kriterlerini yumuşatması üreticinin büyük zorluklarla depolara getirdiği fındığı mümkün olduğu kadar geri çevirmeden depolarına alması, piyasanın açıklanan 16.5 TL'lik bandı koruması için de önemli bir husustur. TMO'ya yapacağı bu çalışmalar kapsamında yukarıda belirtilmiş hususlar dikkate alınarak, Ziraat Odası olarak özellikle depo bulma ve hızlı hareket edebilme noktasında ihtiyaçların karşılanması için yardıma hazır olduğumuzu ifade eder kamuoyunun bilgisine sunarım.

Yönetim Kurulu Başkanı Levent Şahin BAŞARAN