Akçakoca Ziraat Odası

Akçakoca Ziraat Odası > Haberler > FINDIK FİYATINI ÜRETİCİ BELİRLEYECEK!

FINDIK FİYATINI ÜRETİCİ BELİRLEYECEK!

‘’Fındık fiyatını rekolte belirlemeyecek’’

Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu Üyesi Levent Şahin Başaran, Fındık fiyatındaki düşüş rekoltenin az veya çokluğu ile ilgili bir durum değildir. Piyasalar kendilerine asıl fiyatlarına hazırlıyorlar. Fındık fiyatında düşüş nedeniyle üreticilerimiz endişe etmesin. Fındık fiyatını artık rekolte belirlemeyecek. Üreticinin kendi kendine arzı dengelemesi, ürünün fiyatını tespit edecektir ‘’dedi.

-‘’Fındık fiyatını rekolte belirlemeyecek’’

Başaran, yaptığı açıklamada, ‘’ Fındığın az veya çok olması fiyatı etkilemiyor. Sadece yapılmak istenen bazılarına göre yüksek fiyatı aşağıya çekme . Bir durgunluk dönemine girildi. Bu durumda fiyatı aşağı çekme eğilimi içerisindeler. Ancak artık fındık fiyatını artık rekolte belirlemeyecek. Belirleyecek olan üreticinin kendi kendine arzı dengeleme.  Yani fındığını pazara indirirken, istediği fiyattan oluştuğu zamanlarda satması fındık fiyatlarını belirleyecektir’’ İfadesini kullandı.

Üreticilere de tavsiye de bulunan Başaran, ‘’ Fındık üreticileri ihtiyacına göre harcama yapmalı. Aşırı harcamalardan kaçınmalı. Fındık satmaya zorlayacak harcamalardan kaçınmalı. Bu geçen sene yaşandı. Bu sene yaşandı. Kimse fındık alırken fiyatına bakmıyor. İhtiyacı varsa bunu alıyor.20 lira dendi yine fındık alımı yapıldı.  Eğer fiyattan dolayı bir geri dönüş olsaydı 20 lira dan alıcı bulmazdı.  Üreticilerimiz 15-16 liradan aşağı fiyatlardan fındığı pazara indirmesin. Korkmayacağız, bekleyeceğiz’’ diye konuştu.