Akçakoca Ziraat Odası > Haberler > DİKKAT!!!AKÇAKOCA YENİ BİR ZİRAİ ZARARLIYLA KARŞI KARŞIYA!!!

DİKKAT!!!AKÇAKOCA YENİ BİR ZİRAİ ZARARLIYLA KARŞI KARŞIYA!!!

Çiftçilerimize saygıyla duyurulur!!!

Akçakoca Ziraat Odası olarak yürütmekte olduğumuz Tarımsal Danışmanlık hizmeti nedeniyle köylere yapılan ziyaretler sırasında, yöremizde daha önce karşılaşılmayan bir zirai zararlı gözlemlenmiştir.

Bu civarda ilk olarak Arabacı köyünde görülen Şimşir Tırtılı adındaki canlı, süs bitkisi olarak yetiştirilen şimşir bitkisinde ciddi zarar meydana getirmiştir.Ülkemizde 2011 yılında tespit edilen bu tırtılın, fındık bitkisine zarar yapıp yapmadığıyla ilgili bir veri yoktur.Dolayısıyla çiftçilerimizin konuya gereken hassasiyeti göstermeleri, olası bir tırtıl istilasının önüne geçmekte büyük önem arz etmektedir.

Tarafımızdan İlçe Tarım Müdürlüğüne de bildirilen konuyla ilgili saha çalışmalarımız devam edecektir. Çiftçilerimizden konuya gereken hassasiyeti göstermelerini ve etraflarındaki şimşir bitkilerinde tırtıl faaliyeti görüldüğü takdirde kesip yakarak mücadele etmelerini önemle rica ederiz…

Çiftçilerimize saygıyla duyurulur!!!