Akçakoca Ziraat Odası > Haberler > DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ VE BORÇ ERTELEME HAKKINDA KARARNAME RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Düşük faizli kredi kullanımı ve borçların ertelenmesine dair 2015 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı, 02 Ocak 2020 tarih ve 30997 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından, 2020-2022 yılları arasında uygulanmak üzere, üreticilerin, sözleşmeli üretim yaptıran gerçek ve tüzel kişilerin, Tarımsal Amaçlı Kooperatiflerin, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün, Tarımsal Amaçlı Üretici Birliklerinin, yalnızca lisanslı depo yatırımı yapan kamu kurum ve kuruluşları ile bunların iktisadi işletmelerinin, finansman ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılmasına ve doğal afetler nedeniyle kredilerin ertelenmesi/taksitlendirilmesine ilişkin, 2015 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı 02 Ocak 2020 tarih ve 30997 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak, yürürlüğe girmiştir.