Akçakoca Ziraat Odası > Haberler > FINDIK TOPLAMA YEVMİYELERİ HAKKINDA AÇIKLAMA !

FINDIK TOPLAMA YEVMİYELERİ HAKKINDA AÇIKLAMA !

Son günlerde basında yer alan fındık toplamaya gelen mevsimlik tarım işçi ücretleriyle ilgili çıkan haberler çiftçilerimiz tarafından dikkate alınmamalıdır. Fındık toplama işçilik ücretleri Başbakanlığın ilgili genelgesi doğrultusunda 1 aylık brüt askeri ücretin 30 iş gününe  bölümü ile hesaplanacağı belirtilmiştir. Bu doğrultuda  2018 yılı için brüt askeri ücret 2029 TL’dir. Verilecek yevmiyeler bu rakam üzerinden belirlenecektir.

Bölgesel coğrafi farklılıklardan ve arazi zorluklarından kaynaklanan ücret farkları ilimiz ve bulunduğumuz bölgeyi kapsamamaktadır. İlimize ve bölgemize diğer illerden gelen mevsimlik tarım işçilerinin konaklama, taşıma ve emniyeti ile ilgili tüm önlemler Valilik ve Kaymakamlıkların kararları doğrultusunda, Ziraat Odaları, Muhtarlıklar ve Çiftçilerimiz tarafından azami önem verilerek uygulanacaktır.

Kamuoyuna ve Çiftçilerimize saygıyla duyrulur.