Akçakoca Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Akçakoca Ziraat Odası > Haberler > FINDIĞI EMANETE VERME, TEKELCİLERİN ELİNE KOZ VERME !

FINDIĞI EMANETE VERME, TEKELCİLERİN ELİNE KOZ VERME !

Değerli Çiftçilerimiz,

Ülkemizin stratejik ürünü olan fındık, maalesef üretici açısından hak ettiği değeri bulamamaktadır. Çok büyük sıkıntılar aşılarak bir üretim yılı sonunda çuvala giren fındığın olması gereken fiyatı bugün piyasalarda geçerli olan fiyat değildir. Geçtiğimiz dönem içerisinde yaşanan doğal afetler ve hastalık, zararlı popülasyonunun artması sonucu yaşanan olumsuzluklarla birlikte rekolte beklenilenin altındadır. Bu olaylara bağlı olarak girdilerin çok olması nedeniyle maliyet geçmiş yıllara göre çok daha yüksektir. Bu koşullara rağmen piyasa fiyatı, maliyetin altında kalmıştır.

     Ama ne yazık ki sıra çiftçinin kazancını cebine koyacağı döneme geldiğinde, bu emek ve masrafları göz önünde bulundurarak adaletli bir fiyat istikrarı sağlanamamaktadır. Bunun en başlıca sebebi fındığı emanete vermektir.

Özellikle bu yıl fındığın az oluşu, fiyat belirleme konusundaki avantajı biz üreticilere geçirmiştir. Hal böyleyken; birçok üretici fındığını emanete vererek, kendi kazancına, emeğine ve ekmeğine ihanet etmektedir. Fındığını emanete veren kişiler sadece kendilerine zarar vermemekte, bu coğrafyada fındıkla geçimini sağlayan herkese de zarar vermektedir.

Tüm zorluklara rağmen topladığımız 1 Kg fındığımıza sahip çıkalım!

İhtiyacımız kadarını satalım!

Emanete vermeyelim!

Ürünümüzün fiyatını hiç olmazsa bu yıl tekelciler değil bizler belirleyelim!

Geleceğimizi kimsenin eline vermeyelim!