Akçakoca Ziraat Odası > Haberler > DÜZCE İLİ ZİRAAT ODALARI KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI AKÇAKOCA’DA YAPILDI.

DÜZCE İLİ ZİRAAT ODALARI KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI AKÇAKOCA’DA YAPILDI.

Akçakoca Ziraat Odası Başkanlığında yapılan toplantıda fındıkla ilgili çok önemli kararlara imza atıldı.

İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ramazan Öztürk ile ilçe oda başkanlarının katıldığı toplantıda, 12 işçiden az işçi çalıştıran işverenin ”çavuş parası” adı altında herhangi bir ücret ödememesi yönünde kararı verildi.

ÇALIŞIRSA 2 ÇALIŞMAZSA 1 YEVMİYE

Çavuş dahil 12 ve üzeri fındık işçisi çalıştıran tarla sahibinin, fındık işçisini tarlaya getiren ve başında duran çavuşun  tarlada çalışması durumunda günlük iki; hasat çalışmalarına dahil olmayıp sadece bahçede bulunursa bir yevmiye karşılığı olarak ücret ödenmesine karar verildi.

Tarlada çalışan İşçilerin temizlik işini gören işçiye 1 yevmiye

İşçilerin yemeğini tarla sahibi verirse, işçi gruplarında ayrıca aşçı çalıştırılmasına gerek olmadığı, aksi durumda mevcut işçilerin sayı gözetmeksizin temizlik ihtiyacına cevap veren şahsa da herkese ödenen ücret ederince ücret ödenmesi yönünde tavsiye kararı alındı.

Toplantıya İl Koordinasyon Kurulu Başkanı, Düzce Ziraat Odası başkanı Ramazan Öztürk,

Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Şahin Başaran,

Cumayeri Ziraat Odası Başkanı İhsan Keleş,

Gümüşova Ziraat Odası Başkanı Mafil Tavlı,

Kaynaşlı Ziraat Odası Başkanı Fahrettin Şahin,

Yığılca Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Yılgın,

Gölyaka Ziraat Odası Başkanı Bayram Bülbül,

Çilimli Ziraat Odası Başkanı katıldı.

Toplantı Tutanağının Tamamına Aşağıdan ulaşabilirsiniz.