Akçakoca Ziraat Odası > Haberler > AFETZEDE ÇİFTÇİLERE BORÇ ERTELEME MÜJDESİ !

AFETZEDE ÇİFTÇİLERE BORÇ ERTELEME MÜJDESİ !

Türkiye genelinde 2018 yılında yaşanan çeşitli afetler nedeniyle ürünleri, hayvan varlıkları ve tesisleri hasara uğrayan çiftçiler ile tarımsal işletmelerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçları 1 yıl süreyle ertelendi.

Bakanlar Kurulu’nun Çeşitli Afetler Nedeniyle Zarar Gören Gerçek veya Tüzel Kişi Üreticilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine Olan Düşük Faizli Kredi Kullandırılmasına İlişkin Bakanlar Kurulu Kararları Kapsamındaki Kredi Borçlarının Ertelenmesine Dair Karar’ı, 24 Haziran 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Borç ertelemelerinde, hasar tespit komisyonu kararları esas alınacak. Komisyon kararları oy çokluğuyla alınacak.

Çiftçilerin kredi borçlarının 1 yıl süreyle ertelenmesi imkanından yararlanabilmesi için doğal afetlerden kaynaklı zarar oranının en az yüzde 30 olması gerekecek.

İlgili Karara ulaşmak için: http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/06/20180624-3.pdf